SERIUS - Adakah Ini Batu Yang Dilontarkan Oleh Burung Ababil? (3 Gambar)
Home » » SERIUS - Adakah Ini Batu Yang Dilontarkan Oleh Burung Ababil? (3 Gambar)

SERIUS - Adakah Ini Batu Yang Dilontarkan Oleh Burung Ababil? (3 Gambar)

12 Jul 2013 22 Comments
Adakah kita ingat lagi mengenai kisah tentera bergajah yang menyerang kota Mekah pada suatu ketika dahulu? Kisah ini ada terkandung dalam al-Quran pada surah Al-Fill. Penemuan batu yang dikatakan merupakan batu yang digunakan oleh burung Ababil untuk menghancurkan tentera bergajah. Persoalannnya, benarkah ini batu burung Ababil? Hanya Allah SWT sahaja yang mengetahuinya. Boleh lihat gambar di bawah ini.


Seorang lelaki ditawarkan AS$4 juta (RM12 juta) untuk membeli batu hitam disebut di dalam al-Quran yang ditemui ketika memburu di kawasan pergunungan berhampiran sempadan Yaman.Saleh Musfer Al Gamdi berkata, batu itu yang memaparkan lukisan burung dan gajah, seberat 131 gram, sama dengan perkataan yang disebut dalam ayat al-Quran mengenai batu itu iaitu dalam Surah Al-Fil.


22 comments:

 1. Replies
  1. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


   OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

   DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

   TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

   DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

   TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

   INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

   ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

   Delete
 2. Adakah kita ingat lagi mengenai kisah tentera bergajah yang menyerang kota Mekah pada suatu ketika dahulu? Kisah ini ada terkandung dalam al-Quran pada surah Al-Fill. Penemuan batu yang dikatakan merupakan batu yang digunakan oleh burung Ababil untuk menghancurkan tentera bergajah. Persoalannnya, benarkah ini batu burung Ababil? Hanya Allah SWT sahaja yang mengetahuinya. Boleh lihat gambar di bawah ini.


  Seorang lelaki ditawarkan AS$4 juta (RM12 juta) untuk membeli batu hitam disebut di dalam al-Quran yang ditemui ketika memburu di kawasan pergunungan berhampiran sempadan Yaman.  Saleh Musfer Al Gamdi berkata, batu itu yang memaparkan lukisan burung dan gajah, seberat 131 gram, sama dengan perkataan yang disebut dalam ayat al-Quran mengenai batu itu iaitu dalam Surah Al-Fil.

  ReplyDelete
 3. Adakah kita ingat lagi mengenai kisah tentera bergajah yang menyerang kota Mekah pada suatu ketika dahulu? Kisah ini ada terkandung dalam al-Quran pada surah Al-Fill. Penemuan batu yang dikatakan merupakan batu yang digunakan oleh burung Ababil untuk menghancurkan tentera bergajah. Persoalannnya, benarkah ini batu burung Ababil? Hanya Allah SWT sahaja yang mengetahuinya. Boleh lihat gambar di bawah ini.


  Seorang lelaki ditawarkan AS$4 juta (RM12 juta) untuk membeli batu hitam disebut di dalam al-Quran yang ditemui ketika memburu di kawasan pergunungan berhampiran sempadan Yaman.  Saleh Musfer Al Gamdi berkata, batu itu yang memaparkan lukisan burung dan gajah, seberat 131 gram, sama dengan perkataan yang disebut dalam ayat al-Quran mengenai batu itu iaitu dalam Surah Al-Fil

  ReplyDelete
 4. senangnyaa nak buat duit...

  ReplyDelete
 5. tipuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu...........................................fiksyen..... xdaq bukti..ptuih!!
  ni batu cari makan punya daaa..

  ReplyDelete
 6. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 7. bg pree pon aku x mo.. ntah btu ape ntah.. xde bukti.

  ReplyDelete
 8. takde bukti sahih .. main agak2 mane leh

  ReplyDelete
 9. Bodoh org yg bli 2

  ReplyDelete
 10. Batu 2cuma batu.. Xde hikmt xde syafaat pun.. 1st!

  ReplyDelete
 11. kat dalam batu tu kan ade tahun DECAY dia, boleh la bandingkan dengan tahun yang terdapat dalam Al Quran, yang korang bangang sangat pehal?

  ReplyDelete
 12. Tetek saya besar, puting byk kuar susu baby xnk minum.. Papanya pun keje, gersang sgt2.. Pn.Syafiah

  ReplyDelete
 13. Orang atas aku ni gile

  ReplyDelete
 14. bulan puasa la wey, ko nk dosa berganda ke, astaghfirullah

  ReplyDelete
 15. setiap batu dah tertulis nama org yg akan dilontarkan..so xda batu yg tercicir...pastu batu tu berasal dr neraka...so paham paham laaa

  ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri