SERIUS : KANAK-KANAK PRA-SEKOLAH JALANI LATIHAN TENTERA TALIBAN (7 Gambar)

Rakaman video ini menunjukkan sekumpulan kanak-kanak pra-sekolah menembak beberapa buah senjata api dan senjata berat di sebuah kem latihan yang terletak berdekatan sempadan Pakistan dan Afghanistan.


Kanak-kanak berpakaian serba hitam ini boleh dilihat berbaris dalam barisan yang rapi semasa menjalani latihan menembak.

Sejurus kemudian, video berkenaan turut menunjukkan salah seorang kanak-kanak sedang melutut semasa menembak senapang tempur, AK-47 sebelum dibantu oleh seorang lelaki dewasa yang dikaburkan wajahnya.

Sebuah kumpulan yang dikenali sebagai Parti Islam Turkistan yang berpangkalan di sebuah wilayah tanpa undang-undang bernama Waziristan, yang terletak berdekatan sempadan Pakistan dan Afghanistan dipertanggungjawab mewujudkan video berkenaan, petik dari laporan UK Telegraph.

Video yang diberi tajuk "Little Commando", dilaporkan telah dipaparkan di sebuah laman web gerakan bawah tanah, Al-Qaeda sebelum dimuat naik ke LiveLeak.

Kumpulan kecil ini dipercayai ditubuhkan bagi mengendalikan kem-kem bagi para militan untuk melancarkan serangan di Afghanistan. Mereka juga dipersalahkan dalam melancarkan beratus-ratus serangan keganasan sejak dua dekad yang lalu.

Wilayah Waziristan telah menjadi kawasan beban buat tentera Amerika Syarikat dan pihak Washington sering menekan pihak berkuasa Pakistan untuk melumpuhkan sebarang gerakan keganasan yang beroperasi secara bebas di kawasan berkenaan.

Pada Rabu lalu, pesawat tanpa pemandu (drone) tentera Amerika Syarikat telah melepaskan dua peluru berpandu ke arah kem latihan Taliban di Waziristan Selatan yang menyebabkan lima anggota militan terbunuh dan memusnahkan kem terbabit.

Tiga hari sebelum itu, Amerika Syarikat turut melaporkan bahawa lima lagi anggota Taliban telah terbunuh dalam serangan udara di kawasan suku kaum yang terletak di Waziristan Utara.

Kira-kira 95% daripada 338 serangan pesawat drone tentera Amerika Syarikat yang dijalankan dalam wilayah Pakistan sejak tahun 2004 telah berlaku di wilayah ini.

Pihak Pakistan juga secara umum menentang serangan pesawat drone yang dilakukan tentera Amerika Syarikat kerana dikhuatiri melanggar kedaulatan negara dan membakar sentimen anti-Amerika. Walaubagaimana pun, kabel diplomatik Amerika Syarikat yang bocor menunjukkan Islamabad mungkin diam-diam bersetuju untuk melaksanakan kan "Zon Bunuh".


5 comments.. read them below or add one

AnonymousAnonymous 10 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)
VIMAX Pembesar Penis VIMAX Pembesar Penis 21 December, 2013
Tersedia :
1.Viagra USA no 1
2.Cialis England 20/50/80 mg
3.Levitra Germany 20/100 mg
4.Procomil Spray
5.Perangsang Wanita Spontan
6.Vakum + Crem Payudara Montok
7.Vakum Big Long + Lintah Oil
8.Boneka Full Body
9.Sextoys P/W Komplit

http://www.pusatobat-priaperkasa.com/

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri