SERIUS - LUKISAN - LUKISAN OLEH ADOLF HITLER (13 GAMBAR)
Home » » SERIUS - LUKISAN - LUKISAN OLEH ADOLF HITLER (13 GAMBAR)

SERIUS - LUKISAN - LUKISAN OLEH ADOLF HITLER (13 GAMBAR)

21 Comments
Di awal hayatnya, Adolf Hitler mahu menjadi seorang artis. Pada tahun 1907 beliau menghantar beberapa karya beliau ke Academy Of Fine Arts Vienna dengan harapan beliau akan diberi tempat oleh belajar di sana. Permohonan beliau ditolak. Pada tahun 1908 beliau mencuba sekali lagi tetapi kali ini juga beliau gagal. Professor di Academy of Fine Arts Vienna menyarankan Hilter untuk mencuba jurusan senibina beliau tidak layak kerana keputusan akademik yang tidak mencukupi. Selepas kegagalan ini Hitler hidup di Vienna sebagai seorang gelandangan. Para pengkaji sejarah percaya sekiranya Hitler diterima masuk, pemusnahan etnik di Eropah mungkin tidak akan berlaku. 

Oleh sebab ini juga selepas Hitler menjadi Fuhrer,beliau memusnahkan lukisan "modern art" yang ada kerana beliau masih butthurt lukisan realistik beliau di bawah dikatakan "tidak cukup bagus". Sepanjang hayat beliau Hitler menghasilkan 723 karya seni berupa catan air dan lakaran. Ada yang dirampas tentera Amerika paska Perang Dunia Kedua dan sehingga kini tidak pernah ditayangkan kepada umum. Karya yang tidak dirampas dilelong pada harga ratusan ribu dillar. Kesemua hasil kerja beliau yang dianggap tidak cukup bagus oleh Academy of Fine Arts kini menjadi buruan pengumpul memoribilia Reich Ketiga. 





Laporan asal So Bad So Good dan Telegraph

21 comments:

  1. Hitler dkabarkan mati disumatera stelah melarikan diri selepas nazi tewas pd ww2....dia telah convert jd islam slepas kawen dgn org tmpatan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol ker ker tipu ngko tu...hahaha

      Delete
    2. Aku pon pnah baca pasal ni n kwn2 indo pon ada crita gak..try google utk kpastian yg tak pasti.

      Delete
  2. hahaha... sah2 nipu orang atas ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abg comel try tanya uncle google.

      Delete
  3. Saya mencoba kepanggilan rohnya, iya benar..hitler memang bener berada di indonesia. Dia datang bersama keheretan kakinya, rohnya tidak tenteram kerana adanya perkara-perkara tidak tercapai.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Atas ni memek indo....aku dah jampi jampi supaya rohnya datang,dia kata masih ada yahudi utang duit ngan dia.

      Delete
  4. Salah la..hitler menghilangkan diri selepas mencampakkan kerisnya ke dalam sungai berhampiran gunung ledang dan bersumpah xkan pulang selagi keris itu tak timbul. Ia berikutan kegagalan beliau meminang puteri gunung ledang utk baginda sultan..

    ReplyDelete
  5. baru semalam aku lpk an Hitler.. dia cakap suka roti canai cicah air milo tabur..

    ReplyDelete
  6. hitler ad kat keramat.keje kt pernec.skuriti kt situ. tp dy ckp jgn kcoh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ko x taw yg latest laa org atas.. pernec nak tutup.. skrg hitler sebok buat resume.. die trget dpt jd promoter kat jusco pown ok da

      Delete
  7. Lol... smlm aku jumpa hitler dok kutip besi buruk, penat katanya kerja bulan2 puasa ni,

    ReplyDelete
  8. jum jenguk blog saya kalau berminat dengan handphone klon macam Iphone :)

    http://snowbie4.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. Orang atas dgn bawah ni katak

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah besar pun masih lagi berfikiran budak2. kesian.

      Delete
  10. hitler kantoi dgn jais smlm xpuasa la

    ReplyDelete
  11. kebende la korang nie...

    ReplyDelete
  12. sebentar tadi aku kagum dengan Hitler yang pandai melukis... tapi setelah membaca komen aku terasa lawak yang amat sangat....
    wakakakaka~

    ReplyDelete
  13. Tersedia :
    1.Viagra USA no 1
    2.Cialis England 20/50/80 mg
    3.Levitra Germany 20/100 mg
    4.Procomil Spray
    5.Perangsang Wanita Spontan
    6.Vakum + Crem Payudara Montok
    7.Vakum Big Long + Lintah Oil
    8.Boneka Full Body
    9.Sextoys P/W Komplit

    http://www.pusatobat-priaperkasa.com/

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri