WTF : LELAKI HANYA MINUM TANPA MAKAN SELAMA 5 TAHUN (5 Gambar)

Bagi kebanyakan orang, menahan lapar selama beberapa jam saja sudah membuat badan menjadi lemah dan tak bermaya. Tetapi seorang lelaki di AS mengaku boleh hidup hanya dengan air dan cahaya matahari selama 5 tahun. Selama 10 bulan terakhir, dia hanya makan sebanyak 7 kali.


Lelaki bernama Kirby tersebut muncul dalam sebuah acara televisyen berama ‘Taboo USA’ yang ditayangkan oleh National Geography Channel. Dia mengaku dirinya adalah seorang Breatharianism, yaitu orang yang boleh bertahan hidup dengan udara, mendapatkan tenaga dari cahaya, angin, dan getaran.

“Saya hanya makan selama 7 kali selama 10 bulan terakhir. Saya masih sedar, apabila saya memakan makanan, itu malah membuat saya merasa sangat lelah,” katanya seperti dipeti dari Huffington Post, Kamis (27/6/2013).

Kirby mengaku bahawa untuk memakan makanan pun dia menghadkan kuantitinya agar tak lebih dari 500 kalori. Dia telah menjalani pola hidup Breatharianism selama 5 tahun, walau tahu beberapa orang tak kuat dan meninggal ketika cuba menerapkan gaya hidup sama.

Uniknya, dia mengaku telah menjalani pemeriksaan rutin 6 bulan yang lalu dan hasilnya menunjukkan bahawa keadaan kesihatannya cukup baik. Dia yakin dia boleh berumur panjang dengan menjadi seorang breatharian, bahkan boleh membalik proses penuaan.
Dalam acara tersebut, Kirby mengatakan ingin mengubah dunia dengan breatharisme. Apabila ingin makan, dia hanya mengambil sepotong roti dan anggur merah.

Breatharianism yang menjadi landasan pola hidup. Breatharianism adalah sebuah konsep yang meyakini bahawa sinar matahari boleh menyediakan semua nutrisi yang diperlukan oleh tubuh. Sebelum ini, dikhabarkan seorang nenek di Seattle juga menjalani pola hidup sama.

Nenek bernama Navenna Shine tersebut ingin menjalani pola hidup Breatharianism selama sekurang-kurangnya 40 hari terlebih dahulu. Jika berjaya, dia akan meneruskannya lebih lama lagi. Sampai setakat ini, hasil pemeriksaan kesihatan menunjukkan nenek tersebut masih sihat.


{ 7 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 03 July, 2013
1 sttttttttttt yg bawah ni sume babi
AnonymousAnonymous 03 July, 2013
who's believe it, he's so stupid....indian guys always cheating...
AnonymousAnonymous 03 July, 2013
setiap orang da ditetapkn ajalnya..bila tiba masanya kita akan pergi..so.. enjoyla setiap mkanan yg ad kt muka bumi ni selagi mampu dan bole..asalkn x haram dan x memudaratkn.. aku suka beger bakar..kalo bleh ari2 nk mkn
AnonymousAnonymous 22 July, 2013
Allah dah bagi nikmat makan, bodoh plak manusia ni.
AnonymousAnonymous 31 August, 2013
Kesian ko..ye la aku sokong ko ye :( yeahhhh #tepuk tangn
AnonymousAnonymous 11 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :

OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM

IPHONE 5 (RM1200) , IPHONE 5S (RM1350) . IPHONE 5C (RM1000) *TERHAD* --> WWW.JUSTINZAYN.COM


ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri