COOL : KONSEP RODA FERRIS TERBESAR DI DUNIA (7 GAMBAR)
Home » » COOL : KONSEP RODA FERRIS TERBESAR DI DUNIA (7 GAMBAR)

COOL : KONSEP RODA FERRIS TERBESAR DI DUNIA (7 GAMBAR)

7 Sep 2013 6 Comments
Roda Ferris terbesar di dunia sekarang ialah Singapore Eye dengan ketinggian 165 meter. Tetapi rekod ini mungkin dipecahkan oleh Nippon Moon yang kini di dalam proses penghasilan konsep. Nippon Moon dijangka lebih tinggi dari Taiwan Tower yang dikatakan bakal mempunyai ketinggian 300 meter. Keunikan Nippon Moon ialah ia mempunyai 32 kapsul penumpang dua tingkat. Tambah menarik lagi anda tidak perlu beratur untuk menunggu giliran untuk menaiki Nippon Moon. Apa yang anda perlu lakukan ialah memuat turun aplikasi Nippon Moon kedalam telefon pintar anda dan apabila giliran anda tiba anda akan menerima notifikasi secara terus.



Laporan asal Dezeen

6 comments:

  1. babi la ko org atas

    ReplyDelete
  2. aku rasa mcm nak lempang jer semua org yg komen kat sini, semua bodoh bangang macam anuar ibrahim

    ReplyDelete
  3. Hidup bn, semua org bodo je di sini..org kat Atas n bwah aku pnya bdo.. babi mak ko.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya memang makan Babi, you melayu makan Babi k? mak you kena rogol Babi tgh tetongeng sembahyang....hua hua hua....

      Delete
  4. http://MegaStoon.Com/?share=37451
    http://sms.megastoon.com/sms.php?share=37451

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri