SERIUS : BANGUNAN PENCAKAR LANGIT YANG MAMPU MENCAIRKAN KENDERAAN (7 Gambar)

Sebuah bangunan pencakar langit bernilai £200 juta ini ternyata memberi kesan yang teruk selain dapat mempesonakan para pejalan kaki.


Bangunan yang turut digelar "Walkie Talkie" kerana bentuknya yang seakan-akan alat telekomunikasi itu memantulkan pancaran sinaran cahaya matahari terus ke jalan di bawah, merosakkan panel dan cermin kereta Jaguar XJ.

Kereta malang itu merupakan milik Lindsay Martin, pengarah sebuah syarikat jubin, yang meletakkannya di pusat London pada petang Khamis lalu.

Dia berasa terkejut dengan apa yang dilihatnya. "Mereka perlu memikirkan sesuatu. Saya berasa sangat marah. Bagaimana mereka boleh biarkan ia berterusan?", kata nya pada City A.M.

Kereta berkenaan berada di bawah pancaran cahaya itu selama satu jam tetapi badan kereta telah menjadi kemek serta mempunyai bau seperti plastik yang terbakar.

Pemilik kenderaan lain yang mengalami kerosakkan sama akibat fenomena ini, yang disebabkan oleh reka bentuk bangunan yang cengkung, juga tampil menyuarakan masalah mereka.

Eddie Cannon, jurutera di sebuah syarikat penyaman udara, berkata kenderaannya pernah mengalami nasib yang sama pada hari sebelumnya.

Beliau berkata: "Kereta saya kelihatan kucar-kacir dengan setiap plastik di sebelah kiri kereta dan papan pemuka telah cair, termasuk botol Lucozade yang kelihatan seperti ia telah dibakar."

Malah. orang pejalan kaki terpaksa membeli gogal untuk melindungi mata mereka daripada sinaran silau yang luar biasa dan bangunan itu turut digelar 'Walkie Scorchie' oleh pekerja-pekerja berdekatan. 

Pemaju bersama Land Securities and Canary Wharf berkata, mereka sedang menyiasat perkara itu, sambil menambah: "Sebagai langkah berjaga-jaga, pihak berkuasa London telah bersetuju untuk menggantung penggunaan tiga tempat letak kereta di kawasan itu yang menjejaskan." 

Bangunan pencakar langit ini mempunyai ketinggian 525 kaki dengan 37 tingkat akan dijangka siap tahun depan. Ia telah direka oleh arkitek Rafael Vinoly.

6 comments.. read them below or add one

AnonymousAnonymous 08 September, 2013

Onani dianggap banyak orang sebagai salah satu alternatif berhubungan seks tanpa penetrasi yang aman. Meskipun banyak pria yang percaya bahwa mereka sudah paham tentang alat kelamin dan respon seksual mereka. Tapi sesungguhnya mereka tidak paham bagaimana teknik dan cara onani yang betul dan sihat secara seksual.

Kebanyakan lelaki hanya mengetahui sedikit dari potensi erotis dan orgasme sistem genital mereka. Silahkan baca tips sederhana dan menyenangkan di bawah ini bagaimana cara onani yang baik dan benar khusus untuk pria. Onani sesungguhnya tidak harus selalu menjadi “urusan cepat”. Luangkan waktu anda dan nikmati.
Privacy dan Waktu
Kebanyakan pria melakukan onani atau masturbasi dengan cara mengocok penis dan dilakukan secara sembunyi-sembunyi dan cepat. Melakukan onani dengan cepat dengan harapan bisa segera selesai dan puas adalah cara onani yang salah

Cara onani seperti itu hanya akan menciptakan pola orgasme yang cepat dan membiasakan sistem syaraf untuk sesegera mungkin orgasme dan ejakulasi.

Teknik onani biasa dilakukan dengan bantuan beberapa stimulasi dari luar seperti dengan melihat gambar cewek bugil atau menonton film porno atau kemungkinan hanya dengan berfantasi seksual melalui pikiran.

Pastikan anda membuat diri anda nyaman terlebih dahulu sebelum mengocok penis dan melakukan onani. Waktu yang cukup dan tempat yang privacy, hal ini bermanfaat agar tidak ada gangguan saat anda sedang barasik-asik dengan diri anda.

Untuk latihan menahan ejakulasi, biasakan jangan berpikir atau berkhayal erotis untuk membuat penis ereksi, konsentrasilah pada diri anda sendiri dengan mengocok penis anda menggunakan tangan. Nikmati setiap gesekan yang anda rasakan tapi jangan menciptakan stimulasi seksual dari pikiran. Rangsangan fisik saja tanpa pikiran erotis bisa membuat penis anda tegang dan membuat waktu anda beronani semakin lama.
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
http://MegaStoon.Com/?share=37451
http://sms.megastoon.com/sms.php?share=37451
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
oo, baru ku tahu, bagus gak tips ni, selama ni beberapa kali je aku mendalami perasaan itu
AnonymousAnonymous 09 September, 2013
Bodho org atas!onani haramjadah bngok !lgipon xbaek utk kchatan
(((CLICK HERE TO WATCH!!)) (((CLICK HERE TO WATCH!!)) 13 November, 2013
If you've ever loved someone, listen to what this aunty has to say.
Most of us can probably relate to what this couple is going through. Watch.

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri