WTF : LOGO KONGSI GELAP MALAYSIA YANG ANDA HARUS TAHU [16 GAMBAR]
Home » » WTF : LOGO KONGSI GELAP MALAYSIA YANG ANDA HARUS TAHU [16 GAMBAR]

WTF : LOGO KONGSI GELAP MALAYSIA YANG ANDA HARUS TAHU [16 GAMBAR]

34 Comments
Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mendedahkan logo-logo kumpulan kongsi gelap seperti yang telah dinyatakan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) sebelum ini dalam Sidang Media Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) di Dewan Theatrette, Menara 1, Ibu Pejabat polis Bukit Aman.


Pendedahan ini sebagai panduan kepada orang ramai bagi mengelakkan mereka terlibat tanpa pengetahuan mereka dalam aktiviti-aktiviti kongsi gelap ini. Kumpulan-kumpulan ini telah ditakrifkan sebagai haram di bawah Seksyen 52(3) Akta Pertubuhan 1966 di mana orang yang menjadi atau menjalankan kerja sebagai seorang anggota sesuatu pertubuhan kongsi gelap atau yang menghadiri sesuatu mesyuaratnya atau yang didapati ada dalam miliknya, atau ada dalam jagaan atau kawalannya apa-apa buku, kira-kira, tulisan, senarai anggota-anggota meteri, panji-panji atau tanda bagi, atau berhubung dengan sesuatu pertubuhan kongsi gelap sama ada pertubuhan itu ditubuhkan di dalam Persekutuan atau tidak, adalah melakukan suatu kesalahan dan apabila disabitkan boleh dikenakan penjara selama tempoh tidak lebih lima tahun atau denda tidak melebihi RM 15,000.

Sesetengah kumpulan kongsi gelap ini menjalankan aktiviti yang berbahaya seperti mengedar dadah dan merompak tapi ada juga yang menjalankan aktivi seperti perjualan produk seperti kopi campuran, key chain, pakaian dan logo.
















Jika anda suka artikel ini, jangan lupa sertakan kami dengan copy salah satu link di bawah ^_^

Kopi link post yang comel ini ^_^



Kalau nak dalam bentuk HTML, kopi saya lak ^_^

34 comments:

  1. Puuuuuiiiiiiittttttkkkkkkkkk.......... Hahha.... Org bwh kne kentut.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau kentut bau cm bangkai bapak kau la..hahaha msti kau mkn bngkai ni,xpn mkn taik babi.pui

      Delete
    2. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM





      ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)

      Delete
  2. diam la kamu. kasih makan kamu dua taik.

    ReplyDelete
  3. logo PEKIDA mana?

    ReplyDelete
  4. Pekida bukan kongsi gelap maa

    ReplyDelete
    Replies
    1. pekida kongsi cerah kot..

      Delete
    2. kongsi gelap cume keling pundek je sbb dorg sume itam legam.bile dorg bkumpul,dgn langit2 pn mndung sbb dek kehitaman dorg.keling paria pundek!

      Delete
    3. Melayu kapia... bodoh macam otak udang liao...patutla melayu anjing makan belacan banyak.... ini semua pasal mamak mahathir punya bapa gatai masuk islam.kalau mamak mahathir xde kat malaysia melayu kapia masih hidu lubang pungguk india sampai sekarang..baruah konkekla mak hang.saya cina sokong india tapi bukanye melayu kapia lalang berotak lembu.balik sumatera indiala bodoh... parameswara(india)hang jebat,Tuah (cina)melayu bodoh suka putar belit sejarah dunia betul.

      Delete
    4. siapa peduli pasal bangsa? Agama tu yang penting , jangan jadi bodoh la wahai manusia , wahai melayu! berpegang pada agama , bukan bangsa. Di mata Allah warna kulit tu sama je . yang dia pandang hati tu! Astarghfirullahalazim. jangan jadi macam orang yang di atas ni.. nampak tak? kutuk bangsa sana kutuk bangsa sini . hish perangai jahiliah , kafirun!

      Delete
  5. pekida bukan kongsi gelap..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia ni mesti pekida..

      Delete
    2. ko tak cakap pun aku tau dia pekida.. nampak sangat

      Delete
  6. Geng otai byk kat sabah

    ReplyDelete
  7. pekida bukan kongsi gelap dia memang berdaftar and tujuan asal penubuhan pown bukan untuk kongsi gelap cuma sesetengah ahli2 baru dan lama sekarang da buat perangai cam gengster tu yang ramai cakap gengster tu

    ReplyDelete
  8. Pekida ke...pekido ke...pukimak skalipun....ttp haram...sbb budk2 nie dh buat taik.brother2 dulu xda mcm dorg...skrg bru pkai bju je dh tnjuk bgus....pstu nk bntai2 org...tp pd aku,klau ada kongsi gelap ni mcm thrill siot hidup...sbb sng kt blh buat undg2 sndri...klau ada trouble kan,org gnggu bini aku ke apa ke bila kt buat report,tndakan mcm harammmmm...lmbt plak tu...so buat undng2 sndiri...lg senag..hati xsakit...puas hati siot.....sial btul!

    ReplyDelete
  9. kalau gengster sangat,dah mampos nanti keranda angkat sendiri,kubur korek sendiri..

    ReplyDelete
  10. http://MegaStoon.Com/?share=37451

    http://sms.megastoon.com/sms.php?share=37451

    ReplyDelete
  11. pekida geng bangsat...pekida melahirkan org2 bodoh..pekida sial anak setan...kami seluruh rakyat malaysia doakan ahli2 pekida mati katak, seluruh kluarga korang....pekida bodoh.

    ReplyDelete
  12. aku yg duduk batang kali pun xtau ada.ish ish ish

    ReplyDelete
  13. india busuk, badan bau babi, hitam, suka simpan bulu

    ReplyDelete
  14. http://MegaStoon.Com/?share=54352

    ReplyDelete
  15. http://MegaStoon.Com/?share=54352

    ReplyDelete
  16. budak paling gangster dalam malaysia8 September 2013 19:25

    budak2 tiga line dengan double 7 la paling bodoh skali aku penah nampak.. hahahah... macam bengong je kalau tengok mangkuk2 ni kat luar..semua nk tunjuk hebat.. tapi tu masa ramai2 la.. cube kalau sorang2.. senyap je dok menyangkun sambil kuis2 tanah.. lagi xleh blah ble geng diorg da mai ngn bawak kayu tah kutip kat mana.. konon kuat la ble ramai.. setakat bersatu time nak gaduh je wat apa.. tp mmg bodoh gler la budak2 geng ni.. muke cam longkang.. jalan mana2 tunjuk rantai.. pandang orang semacam.. bek mati je golongan camni.. nak kata terer mmg x terer langsong la..

    ReplyDelete
  17. kat cnie pon bperang??? . . .

    ReplyDelete
  18. nasib baik x ada GENG BAS SEKOLAH... selamat aku sebagai tok ayah driver -pangkat paling tinggi tuh-

    spa nak masuk ley isi borang dahulu yey...

    ReplyDelete
  19. Baik g tolong orang2 kat palestine ngan syiria yang kena tindas makhluk laknatullah dari gaduh sesama sendiri

    ReplyDelete
  20. info salah ni...pekida sampah mana?

    ReplyDelete
  21. selalu nampak lambang geng 36 tu kat bas2 sekolah....

    ReplyDelete
  22. Geng PUKIDA terlepas senarai ..

    ReplyDelete
  23. pekida sama pdrm manyak kaoteam ma...

    ReplyDelete
  24. patut india n cina 2 kaya rupa2nya kongsi gelap.. rest in peace apa klau msuk neraka.. diorg cume kuat didunia je di akhirt.. wallahu'alam..

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri