WTF : LOGO KONGSI GELAP MALAYSIA YANG ANDA HARUS TAHU [16 GAMBAR]

Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mendedahkan logo-logo kumpulan kongsi gelap seperti yang telah dinyatakan oleh Kementerian Dalam Negeri (KDN) sebelum ini dalam Sidang Media Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) di Dewan Theatrette, Menara 1, Ibu Pejabat polis Bukit Aman.


Pendedahan ini sebagai panduan kepada orang ramai bagi mengelakkan mereka terlibat tanpa pengetahuan mereka dalam aktiviti-aktiviti kongsi gelap ini. Kumpulan-kumpulan ini telah ditakrifkan sebagai haram di bawah Seksyen 52(3) Akta Pertubuhan 1966 di mana orang yang menjadi atau menjalankan kerja sebagai seorang anggota sesuatu pertubuhan kongsi gelap atau yang menghadiri sesuatu mesyuaratnya atau yang didapati ada dalam miliknya, atau ada dalam jagaan atau kawalannya apa-apa buku, kira-kira, tulisan, senarai anggota-anggota meteri, panji-panji atau tanda bagi, atau berhubung dengan sesuatu pertubuhan kongsi gelap sama ada pertubuhan itu ditubuhkan di dalam Persekutuan atau tidak, adalah melakukan suatu kesalahan dan apabila disabitkan boleh dikenakan penjara selama tempoh tidak lebih lima tahun atau denda tidak melebihi RM 15,000.

Sesetengah kumpulan kongsi gelap ini menjalankan aktiviti yang berbahaya seperti mengedar dadah dan merompak tapi ada juga yang menjalankan aktivi seperti perjualan produk seperti kopi campuran, key chain, pakaian dan logo.
















{ 34 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 08 September, 2013
Puuuuuiiiiiiittttttkkkkkkkkk.......... Hahha.... Org bwh kne kentut.....
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
kau kentut bau cm bangkai bapak kau la..hahaha msti kau mkn bngkai ni,xpn mkn taik babi.pui
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
diam la kamu. kasih makan kamu dua taik.
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
Pekida bukan kongsi gelap maa
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
pekida bukan kongsi gelap..!!
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
Geng otai byk kat sabah
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
pekida bukan kongsi gelap dia memang berdaftar and tujuan asal penubuhan pown bukan untuk kongsi gelap cuma sesetengah ahli2 baru dan lama sekarang da buat perangai cam gengster tu yang ramai cakap gengster tu
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
Pekida ke...pekido ke...pukimak skalipun....ttp haram...sbb budk2 nie dh buat taik.brother2 dulu xda mcm dorg...skrg bru pkai bju je dh tnjuk bgus....pstu nk bntai2 org...tp pd aku,klau ada kongsi gelap ni mcm thrill siot hidup...sbb sng kt blh buat undg2 sndri...klau ada trouble kan,org gnggu bini aku ke apa ke bila kt buat report,tndakan mcm harammmmm...lmbt plak tu...so buat undng2 sndiri...lg senag..hati xsakit...puas hati siot.....sial btul!
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
kalau gengster sangat,dah mampos nanti keranda angkat sendiri,kubur korek sendiri..
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
http://MegaStoon.Com/?share=37451

http://sms.megastoon.com/sms.php?share=37451
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
pekida geng bangsat...pekida melahirkan org2 bodoh..pekida sial anak setan...kami seluruh rakyat malaysia doakan ahli2 pekida mati katak, seluruh kluarga korang....pekida bodoh.
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
aku yg duduk batang kali pun xtau ada.ish ish ish
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
pekida kongsi cerah kot..
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
india busuk, badan bau babi, hitam, suka simpan bulu
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
http://MegaStoon.Com/?share=54352
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
http://MegaStoon.Com/?share=54352
budak paling gangster dalam malaysiabudak paling gangster dalam malaysia 08 September, 2013
budak2 tiga line dengan double 7 la paling bodoh skali aku penah nampak.. hahahah... macam bengong je kalau tengok mangkuk2 ni kat luar..semua nk tunjuk hebat.. tapi tu masa ramai2 la.. cube kalau sorang2.. senyap je dok menyangkun sambil kuis2 tanah.. lagi xleh blah ble geng diorg da mai ngn bawak kayu tah kutip kat mana.. konon kuat la ble ramai.. setakat bersatu time nak gaduh je wat apa.. tp mmg bodoh gler la budak2 geng ni.. muke cam longkang.. jalan mana2 tunjuk rantai.. pandang orang semacam.. bek mati je golongan camni.. nak kata terer mmg x terer langsong la..
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
kat cnie pon bperang??? . . .
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
kongsi gelap cume keling pundek je sbb dorg sume itam legam.bile dorg bkumpul,dgn langit2 pn mndung sbb dek kehitaman dorg.keling paria pundek!
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
nasib baik x ada GENG BAS SEKOLAH... selamat aku sebagai tok ayah driver -pangkat paling tinggi tuh-

spa nak masuk ley isi borang dahulu yey...
AnonymousAnonymous 08 September, 2013
Baik g tolong orang2 kat palestine ngan syiria yang kena tindas makhluk laknatullah dari gaduh sesama sendiri
AnonymousAnonymous 09 September, 2013
info salah ni...pekida sampah mana?
AnonymousAnonymous 09 September, 2013
selalu nampak lambang geng 36 tu kat bas2 sekolah....
AnonymousAnonymous 10 September, 2013
Melayu kapia... bodoh macam otak udang liao...patutla melayu anjing makan belacan banyak.... ini semua pasal mamak mahathir punya bapa gatai masuk islam.kalau mamak mahathir xde kat malaysia melayu kapia masih hidu lubang pungguk india sampai sekarang..baruah konkekla mak hang.saya cina sokong india tapi bukanye melayu kapia lalang berotak lembu.balik sumatera indiala bodoh... parameswara(india)hang jebat,Tuah (cina)melayu bodoh suka putar belit sejarah dunia betul.
AnonymousAnonymous 10 September, 2013
siapa peduli pasal bangsa? Agama tu yang penting , jangan jadi bodoh la wahai manusia , wahai melayu! berpegang pada agama , bukan bangsa. Di mata Allah warna kulit tu sama je . yang dia pandang hati tu! Astarghfirullahalazim. jangan jadi macam orang yang di atas ni.. nampak tak? kutuk bangsa sana kutuk bangsa sini . hish perangai jahiliah , kafirun!
AnonymousAnonymous 12 September, 2013
ko tak cakap pun aku tau dia pekida.. nampak sangat
AnonymousAnonymous 13 September, 2013
Geng PUKIDA terlepas senarai ..
AnonymousAnonymous 09 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

INFO IPHONE 5 DAN 5S/5C DAN SAMSUNG GALAXY NOTES 3 , JAGA-JAGA SEBELUM MEMBELI --> WWW.INFOPHONES.COM





ASSALAMUALAIKUM , SATU LAGI PELUANG PEKERJAAN TERBAIK UNTUK ANDA IAITU BEKERJA HANYA DARI RUMAH DENGAN PENDAPATAN SEHINGGA RM1500-3000 SELAMA SEMINGGU , MAHU ? MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI -> KEKOSONGAN JAWATAN (50 ORANG SAHAJA)
AnonymousAnonymous 12 November, 2013
pekida sama pdrm manyak kaoteam ma...
AnonymousAnonymous 13 November, 2013
patut india n cina 2 kaya rupa2nya kongsi gelap.. rest in peace apa klau msuk neraka.. diorg cume kuat didunia je di akhirt.. wallahu'alam..

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri