SERIUS - Gambar - Gambar Semasa Tragedi Highland Tower Pada Tahun 1993 (18 Gambar)
Home » » SERIUS - Gambar - Gambar Semasa Tragedi Highland Tower Pada Tahun 1993 (18 Gambar)

SERIUS - Gambar - Gambar Semasa Tragedi Highland Tower Pada Tahun 1993 (18 Gambar)

21 Comments
Ini tragedi yang sangat menyedihkan.


Gambar - Gambar Semasa Tragedi Highland Tower Pada Tahun 1993 | Mengikut sejarah, Tragedi Highland Towers merupakan tragedi runtuhan 1 dari 3 blok kondominium di Taman Hillview, Ulu Klang, Selangor, pada 11 Disember 1993. Tragedi tersebut adalah satu-satunya tragedi bangunan runtuh yang pertama dan terburuk setelah Malaysia mencapai kemerdekaan. Seramai 48 orang terkorban dalam tragedi yang menyayat hati ini.

Runtuhan tersebut berpunca daripada sistem saliran air yang tidak sempurna di kawasan pangsapuri mewah di Hulu Klang dan sistem perparitan yang tidak dikendalikan dengan sistematik. Proses pembersihan dengan menebang pokok membabitkan sebahagian kawasan di situ menyebabkan ia membentuk sasaran saliran dari atas bukit terus ke kawasan berhampiran dan pangsapuri berkenaan.







21 comments:

  1. Replies
    1. Join us in online strategy world. It is an economic, political, social and military simulator where you can convert your virtual currency into real money.
      Online Strategy Game, register for free.

      Each player from the MarketGlory community has the opportunity to: work, set up companies, run for the government, recommend referrals, gain military ranks and build their own organization.

      Register for free.
      No Investment Needed.. Cashout Instantly

      http://www.marketglory.com/strategygame/jhof10

      Delete
    2. SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


      OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

      DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

      TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

      DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

      TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM

      Delete
  2. aik?..baca je, komen la sikit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sirap satu, bungkus ikat tepi..

      Delete
    2. Machaaaa .. teh tarik 1 kilo .. canai 2 kati ..

      Delete
  3. Tempat ni sekarang berhantu

    ReplyDelete
  4. Phui skali kat Umno

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya menyesal undi PAKATAN

      Delete
  5. kat mana nak beli kicap

    ReplyDelete
  6. Org bwah aq ni bodo

    ReplyDelete
  7. Kira-kira 90 % penduduk di dunia menggunakan internet sama ada untuk mencari kerja atau meninjau peluang business internet khususnya yang berkonsepkan "HOME BASED BUSINESS" atau "ONLINE BUSINESS" untuk mencari duit tambahan bagi menampung kos perbelanjaan yang semakin meningkat ketika ini. Di sini kami menyediakan platform yang mudah untuk anda menjana pendapatan sampingan atau kerjaya. Dengan hanya dari rumah dan menggunakan kad bank sama ada DEBIT atau KREDIT, anda boleh menjalankan perniagaan yang mudah ini.
    Kami akan memberi suatu sistem terbukti menjana pendapatan, tanpa menjejaskan masa anda untuk meluangkan masa bersama keluarga atau melakukan aktiviti kesukaan anda. Pelajar, suri rumah, kakitangan awam dan swasta serta usahawan ramai yang telah mendapat hasil dari sistem ini.

    Anda hanya perlu daftar, saya bimbing hingga berjaya
    Daftar PERCUMA Untuk Info Selanjutnya
    "Promosi Tak Masuk Akal" ~ .Modal rendah UNTUNG berganda..
    Hanya di VeMMA dan takde di tempat lain. Yang pasti ia bukan hanya sekadar impian. Ramai yang dah pun dapat!!! Minggu pertama join dah RM1916.00. Sebulan RM8811 ..
    Jommmmm kita buat kiraan :~

    3 x 198 = 594.00
    $400 x 3.3 = 1320.00
    Total =RM1914.00/minggu
    ...
    kita kira income setiap minggu dan kita total sehingga sebulan...
    Minggu 4:
    Fast start: 3 X RM 198 = RM 594
    Frenzy: USD 400 = RM1320
    Momentum: USD 200 = RM 660
    Cycle Bonus: 6 XUSD25 = RM 495 Total: = RM3069

    Potensi Income Sebulan:
    Minggu 1- 3: 3 X RM 1914 = RM5742

    Anda tak nak? Takkan nak tolong kirakan aje !!!

    Layai web ini dan register percuma untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi :) http://www.rahsiakejayaan.com/mfadzle.my/

    ReplyDelete
  8. Macam mana la dorang buat keje ni. buat bangunan keje nak untung je, aspek keselamatan tak ambik kisah. agak-agak kalau kejadian ni berlaku 2-3 pagi semua ada kat rumah tidur mau lagi ramai yang terbabit.

    ReplyDelete
  9. assalam..hye semua..nak tanya ada tak member2 yg nak kerja part time..mudah..tak perlu pengalaman..training disediakan...gaji 100-250 sehari...terbuka kepada..
    -pelajar 18tahun ke ats/lepasan SPM
    -penganggur
    -pekerja sektor kerajaan/swasta
    -peniaga kecil-kecilan
    -surirumah
    -terbeban dgn hutang
    BERMINAT????
    SILA CALL/SMS/WHATSAPP :
    KE 013-3010766

    KOD SG BESAR, SABAK BERNAM & TANJUNG KARANG

    ReplyDelete
  10. ada jg magsa yg blm tjumpa smpai skg ..

    ReplyDelete
  11. Resepi Kek Pelangi Kukus


    Bahan-Bahan (Loyang 7x7x3)
    1 cawan mentega
    ¾ cawan gula kastor (guna 1/2 cawan aje tp tetap manis)
    3 biji telur
    ¼ cawan susu pekat
    ¼ cawan serikaya
    1½ cawan tepung gandum
    1 sk serbuk penaik
    1 sb serbuk koko (tak guna pun)
    1 sk esen vanila
    2-3 sb susu segar (saya guna 1 sb)
    Sedikit pewarna yang disukai

    Cara cara:
    Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur satu persatu dan pukul sebati.

    Masukkan susu pekat, serikaya dan vanila. Kacau rata dan bubuh tepung gandum bercampur serbuk penaik. Bila sebati, bahagikan kepada 7. Warnakan berbeza termasuk satu adunan dengan koko.

    Sudukan selang seli ke dalam mangkuk (aluminium) yang sudah dilengser dengan marjerin dan alas dasarnya dengan kertas kalis minyak. Tutup dengan aluminium foil dan kukus selama 1 jam atau hingga masak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow! mcm sedap je,

      Delete
  12. Memalukan! baik x payah pakai tudung!
    http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/memalukan-baik-x-payah-pakai-tudung.html

    Check' peha isteri, ramai wanita tak sedar dirogol jin
    http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/check-peha-isteri-ramai-wanita-tak.html

    Kisah Benar Mengenai Kereta Ferrari Dino 246 GT Yang Ditanam
    http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/kisah-benar-mengenai-kereta-ferrari.html

    Bilik Dengan Satu Tandas Dengan Harga RM720,000 Di Perumahan Jutawan London
    http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/bilik-dengan-satu-tandas-dengan-harga.html

    Seram!! Misteri Penunggu Gunung Jerai Di Kedah
    http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/seram-misteri-penunggu-gunung-jerai-di.html

    Laki Bini Bergaduh Di Facebook
    http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/laki-bini-bergaduh-di-facebook.html

    Kenali Simbol Syaitan Yang Anda Tidak Tahu
    http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/kenali-simbol-syaitan-yang-anda-tidak.html

    Amy Search Sahkan Diri Kini Muflis Akibat Khianat
    http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/0-amy-search-sahkan-diri-kini-muflis.html

    Jep Sepahtu dan Rahim R2 Kemalangan
    http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/jep-sepahtu-dan-rahim-r2-kemalangan.html

    ReplyDelete
  13. http://www.cashforvisits.com/index.php?refcode=25047
    http://iklansticky.com/hop.php?ref=Acez
    http://ThepayingWork.com/?id=Acez
    klik2 wat duit

    ReplyDelete

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri