SERIUS - Gambar - Gambar Semasa Tragedi Highland Tower Pada Tahun 1993 (18 Gambar)

Ini tragedi yang sangat menyedihkan.


Gambar - Gambar Semasa Tragedi Highland Tower Pada Tahun 1993 | Mengikut sejarah, Tragedi Highland Towers merupakan tragedi runtuhan 1 dari 3 blok kondominium di Taman Hillview, Ulu Klang, Selangor, pada 11 Disember 1993. Tragedi tersebut adalah satu-satunya tragedi bangunan runtuh yang pertama dan terburuk setelah Malaysia mencapai kemerdekaan. Seramai 48 orang terkorban dalam tragedi yang menyayat hati ini.

Runtuhan tersebut berpunca daripada sistem saliran air yang tidak sempurna di kawasan pangsapuri mewah di Hulu Klang dan sistem perparitan yang tidak dikendalikan dengan sistematik. Proses pembersihan dengan menebang pokok membabitkan sebahagian kawasan di situ menyebabkan ia membentuk sasaran saliran dari atas bukit terus ke kawasan berhampiran dan pangsapuri berkenaan.







{ 26 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 17 October, 2013
aik?..baca je, komen la sikit :)
AnonymousAnonymous 17 October, 2013
Tempat ni sekarang berhantu
AnonymousAnonymous 17 October, 2013
Join us in online strategy world. It is an economic, political, social and military simulator where you can convert your virtual currency into real money.
Online Strategy Game, register for free.

Each player from the MarketGlory community has the opportunity to: work, set up companies, run for the government, recommend referrals, gain military ranks and build their own organization.

Register for free.
No Investment Needed.. Cashout Instantly

http://www.marketglory.com/strategygame/jhof10
AnonymousAnonymous 17 October, 2013
kat mana nak beli kicap
AnonymousAnonymous 18 October, 2013
sirap satu, bungkus ikat tepi..
Fadzle Fadzle 31 October, 2013
Kira-kira 90 % penduduk di dunia menggunakan internet sama ada untuk mencari kerja atau meninjau peluang business internet khususnya yang berkonsepkan "HOME BASED BUSINESS" atau "ONLINE BUSINESS" untuk mencari duit tambahan bagi menampung kos perbelanjaan yang semakin meningkat ketika ini. Di sini kami menyediakan platform yang mudah untuk anda menjana pendapatan sampingan atau kerjaya. Dengan hanya dari rumah dan menggunakan kad bank sama ada DEBIT atau KREDIT, anda boleh menjalankan perniagaan yang mudah ini.
Kami akan memberi suatu sistem terbukti menjana pendapatan, tanpa menjejaskan masa anda untuk meluangkan masa bersama keluarga atau melakukan aktiviti kesukaan anda. Pelajar, suri rumah, kakitangan awam dan swasta serta usahawan ramai yang telah mendapat hasil dari sistem ini.

Anda hanya perlu daftar, saya bimbing hingga berjaya
Daftar PERCUMA Untuk Info Selanjutnya
"Promosi Tak Masuk Akal" ~ .Modal rendah UNTUNG berganda..
Hanya di VeMMA dan takde di tempat lain. Yang pasti ia bukan hanya sekadar impian. Ramai yang dah pun dapat!!! Minggu pertama join dah RM1916.00. Sebulan RM8811 ..
Jommmmm kita buat kiraan :~

3 x 198 = 594.00
$400 x 3.3 = 1320.00
Total =RM1914.00/minggu
...
kita kira income setiap minggu dan kita total sehingga sebulan...
Minggu 4:
Fast start: 3 X RM 198 = RM 594
Frenzy: USD 400 = RM1320
Momentum: USD 200 = RM 660
Cycle Bonus: 6 XUSD25 = RM 495 Total: = RM3069

Potensi Income Sebulan:
Minggu 1- 3: 3 X RM 1914 = RM5742

Anda tak nak? Takkan nak tolong kirakan aje !!!

Layai web ini dan register percuma untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi :) http://www.rahsiakejayaan.com/mfadzle.my/
AnonymousAnonymous 08 November, 2013
SEMUA TERBAIK JOM TERJAH :


OMG , JOM LIHAT BETUL KE ZAYN MALIK DAN JUSTIN BIEBER NI GAY ?--> WWW.JUSTINZAYN.COM

DOWNLOAD CERITA-CERITA TERKINI MALAY & ENGLISH --> WWW.DOWNLOADMOVIE.COM

TENGOK SEMUA EPISOD LOVE YOU MR.ARROGANT PERCUMA --> WWW.DRAMAMR.ARROGANT.COM

DAPATKAN TIKET PERCUMA AKSI RUNNING MAN DI MALAYSIA (100 SAHAJA) --> WWW.MALYSIANFANSRM.COM

TIKET PERCUMA KONSERT JUSTIN BIEBER --> WWW.PASSPERCUMA.COM
AnonymousAnonymous 21 November, 2013
Macam mana la dorang buat keje ni. buat bangunan keje nak untung je, aspek keselamatan tak ambik kisah. agak-agak kalau kejadian ni berlaku 2-3 pagi semua ada kat rumah tidur mau lagi ramai yang terbabit.
AnonymousAnonymous 21 November, 2013
assalam..hye semua..nak tanya ada tak member2 yg nak kerja part time..mudah..tak perlu pengalaman..training disediakan...gaji 100-250 sehari...terbuka kepada..
-pelajar 18tahun ke ats/lepasan SPM
-penganggur
-pekerja sektor kerajaan/swasta
-peniaga kecil-kecilan
-surirumah
-terbeban dgn hutang
BERMINAT????
SILA CALL/SMS/WHATSAPP :
KE 013-3010766

KOD SG BESAR, SABAK BERNAM & TANJUNG KARANG
AnonymousAnonymous 21 November, 2013
ada jg magsa yg blm tjumpa smpai skg ..
AnonymousAnonymous 21 November, 2013
saya menyesal undi PAKATAN
kirko kirko 21 November, 2013
Resepi Kek Pelangi Kukus


Bahan-Bahan (Loyang 7x7x3)
1 cawan mentega
¾ cawan gula kastor (guna 1/2 cawan aje tp tetap manis)
3 biji telur
¼ cawan susu pekat
¼ cawan serikaya
1½ cawan tepung gandum
1 sk serbuk penaik
1 sb serbuk koko (tak guna pun)
1 sk esen vanila
2-3 sb susu segar (saya guna 1 sb)
Sedikit pewarna yang disukai

Cara cara:
Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan telur satu persatu dan pukul sebati.

Masukkan susu pekat, serikaya dan vanila. Kacau rata dan bubuh tepung gandum bercampur serbuk penaik. Bila sebati, bahagikan kepada 7. Warnakan berbeza termasuk satu adunan dengan koko.

Sudukan selang seli ke dalam mangkuk (aluminium) yang sudah dilengser dengan marjerin dan alas dasarnya dengan kertas kalis minyak. Tutup dengan aluminium foil dan kukus selama 1 jam atau hingga masak.
AnonymousAnonymous 22 November, 2013
Memalukan! baik x payah pakai tudung!
http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/memalukan-baik-x-payah-pakai-tudung.html

Check' peha isteri, ramai wanita tak sedar dirogol jin
http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/check-peha-isteri-ramai-wanita-tak.html

Kisah Benar Mengenai Kereta Ferrari Dino 246 GT Yang Ditanam
http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/kisah-benar-mengenai-kereta-ferrari.html

Bilik Dengan Satu Tandas Dengan Harga RM720,000 Di Perumahan Jutawan London
http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/bilik-dengan-satu-tandas-dengan-harga.html

Seram!! Misteri Penunggu Gunung Jerai Di Kedah
http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/seram-misteri-penunggu-gunung-jerai-di.html

Laki Bini Bergaduh Di Facebook
http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/laki-bini-bergaduh-di-facebook.html

Kenali Simbol Syaitan Yang Anda Tidak Tahu
http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/kenali-simbol-syaitan-yang-anda-tidak.html

Amy Search Sahkan Diri Kini Muflis Akibat Khianat
http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/0-amy-search-sahkan-diri-kini-muflis.html

Jep Sepahtu dan Rahim R2 Kemalangan
http://awesomernews.blogspot.com/2013/11/jep-sepahtu-dan-rahim-r2-kemalangan.html
AnonymousAnonymous 24 November, 2013
http://www.cashforvisits.com/index.php?refcode=25047
http://iklansticky.com/hop.php?ref=Acez
http://ThepayingWork.com/?id=Acez
klik2 wat duit
AnonymousAnonymous 26 November, 2013
Machaaaa .. teh tarik 1 kilo .. canai 2 kati ..
AnonymousAnonymous 25 September, 2015
Takziah buat keluarga mangsa.. ni ada tips >>> TIPS ISI MINYAK PETROL PALING RARE
AnonymousAnonymous 27 September, 2015
Assalammualaikum dan salam sejahtera semua. Harga minyak dan barang dah naik, tol mungkin naik. Seluruh negara dah kecoh kos sara hidup dah meningkat. Apa penyelesaiannya? Semua orang tau cakap je. Tak perlu tuding jari pada sesiapa. Daripada berFB tak ada hasil, baik berFB yang ada hasil. Nk pendapatan sampingan... ? Free register, ! tiada apa-apa bayaran di kenakan. Tiada tipu muslihat ( Kalau tipu pun bukan kita rugi apa2 pun). Tak perlu cari orang .., Tak perlu modal ..,Tak perlu jual barang, dan kerja sikit2 je. .saya baru 8 jam join dah dapat us$575. Syarat kelayakan: anda ada facebook dan tau komputer sikit2. Anda hanya perlu open link di bawah dan register sebagai member. Lepas register terus dapat upah USD25, bersamaan RM80.00 lah lebih kurang. Dahtu,anda akan dapat link anda sendiri..pastu apa lagi? Copy link anda, atau copy terus semua ayat saya ni, dan paste kat facebook atau apa2 saja yg anda tahu, macam email, tweeter dan sebagainya. .Setiap orang yang open link anda,anda akan menerima ganjaran sebanyak USD10 atau RM30 lah lebih kurang. Mudah kan!!! Duit anda boleh pilih, sama ada duit masuk account terus, atau cek (akan di pos terus ke rumah) Kalau dah faham dan nak register, sila click:http://weeklyfixpay.com/?ref=302418 apabila anda klik link di atas anda akan tau apa fungsi job ini..jangan buang masa..tak salah untuk kita mencuba dan mengubah nasib kita..selamat mencuba dan mencari rezeki
AnonymousAnonymous 27 September, 2015
takziah pada keluarga mangsa, ni ada cerita tentang cyberjaya sebelum ni tempat mahluk lain -----> Betul Ke Bandar Cyberjaya Yang Tun Dr. Mahathir Rasmikan Dulu Ni ‘Keras’?
AnonymousAnonymous 27 September, 2015
Semoga keluarga mangsa tabah. ini kisah cyberjaya yg dikatakan ada mahluk lain sebelum ni -----> Betul Ke Bandar Cyberjaya Yang Tun Dr. Mahathir Rasmikan Dulu Ni ‘Keras’

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri