COOL : Keindahan ‘Musim Bunga Sakura’ Di Putrajaya (12 Gambar)

Untuk melihat musim bunga Sakura di Jepun, mungkin adalah terlalu jauh, malah mungkin terlalu mahal bagi sesetengah dari kita. Kini anda tidak perlu pergi jauh untuk menyaksikan semua itu, kerana semuanya kini berada di Malaysia.


Anda boleh menikmati keindahan di kawasan presint Putrajaya. Walaupun spesies bunga ini bukanlah dari spesies bunga sakura, tetapi pemandangan yang ada di kawasan ini saling tidak tumpah dengan suasana dan pemandangan pokok sakura di Jepun.



Bunga yang ditanam disini adalah dari spesies Cratoxylum formosum atau dipanggil Pokok Mempat. Menariknya musim bunga di Putrajaya kali ini berlaku di luar musim, mungkin atas faktor perubahan cuaca yang berlaku di Malaysia sejak kebelakangan ini.


.

.

.


.

.

.

.

{ 7 comments.. read them below or add one }

AnonymousAnonymous 03 February, 2014
jana income rm900 sehari tanpa modal.tuan puan drpd berfacebook tak dpt hasil.baik berfacebook dapat hasil.saya nak berkongsi 1 program dari US yang boleh buat income sampingan.free register tiada apa2 bayaran dikenakan.Tiada tipu muslihat (kalau anda rasa menipu.xrugi apa pon sebab xkua modal pon kan.) xperlu cari org xperlu beli barang atau jual barang.syarat kelayakan.anda ada facebook dan tau guna komputer sikit2.anda hanya perlu buka link dibawah dan register sebagai member ..lepas register terus dapat 25usd x 3.4=rm85.lepas tu anda akan dapat link anda sendiri.apa lagi..copy link anda sendiri dan copy ayat saya ni dan paste dekat facebook,twiter dan sebagainya..setiap orang yang buka link anda,anda akan terima ganjaran sebayak 10usd x 3.4=rm34...mudahkan.??duit anda boleh pilih samaada nak ke akaun bank atau cek pos ke rumah...
http://www.theweeklypay.com/index.php?share=366204
daus azmi daus azmi 04 February, 2014

jana sehingga usd300 sehari tanpa modal! buka,copy & paste link di mana2 saje, x try x tau!

http://bit.ly/1dZekft
AnonymousAnonymous 05 February, 2014
hendak buat duit percuma?
sila click ni..
http://staycash.com/?task=3971
tak tipu punya pun..
kalau tak boleh click sila copy paste dekat address bar..
AnonymousAnonymous 24 April, 2014
Ade lg ke skarang bunga nye

Penpatah.blogspot tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri