Tempat Pelancongan Paling Kotor Di Dunia


Tidak hanya menyeronokkan, tetapi tempat pelancongan juga perlu bersih. Malangnya, beberapa destinasi pelancongan di dunia adalah terkotor.

Selain Disney World di Florida, ada beberapa destinasi pelancongan yang juga kotor.

Berikut destinasi pelancongan terkotor di dunia.

1. Disney World di FloridaMungkin tidak boleh dikira berapa ramai orang yang melawat Disney World di Florida, Amerika Syarikat. Banyaknya jumlah pengunjung menjadi bukti Disney World menjadi salah satu destinasi pelancongan yang sangat popular di dunia.

Sayangnya, banyaknya pengunjung juga membuat Disney World menjadi destinasi pelancongan terkotor di dunia. Hampir ribuan tangan orang memegang tunggangan, sehingga boleh bayangkan bagaimana kebersihannya.

2. Grauman Chinese Theatre, HollywoodSiapa yang boleh menolak meletakkan tangan mereka ke cetakan tangan selebriti di halaman depan Teater China? Malangnya, beribu-ribu orang lain telah menyentuh cetakan tersebut terlebih dahulu. Jadi, boleh dibayangkan kuman-kuman yang mungkin melekat di sana.

3. St. Mark Square di VeniceRibuan merpati membuat pemandangan di St Mark Square di Venice indah. Ratusan orang akan dengan senang hati bermain-main di antara merpati-merpati tersebut. Sayangnya, sampah dan kotoran dari merpati membuat ini kelihatan kotor.

4. Kuil Karni Mata RajasthanKuil ini ditubuhkan untuk menghormati dewi India, iaitu Karni Mata. Namun, sayangnya kuil ini juga menjadi rumah bagi ribuan tikus yang dipercayai jiwa pengikutnya.

0 comment... add one now

HimpunanCeritaLawak tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri