Saraswati, Wanita Malaysia Berhijab Raih Perhatian Dunia

Difahamkan, Saraswati yang merupakan seorang jurusolek dari Malaysia meraih perhatian dunia apabila kreativiti beliau menggunakan hijab untuk mengubah dirinya menjadi watak-watak kartun Disney dan Superhero berjaya menarik tumpuan dunia.

Menerusi akaun Instagramnya @queenofluna, telah berkongsi ‘kehebatannya itu’ sehinggakan beliau berjaya menarik 162 ribu pengikut dengan perkongsian lebih daripada 300 gambar.


Paling membanggakan hasil kreativitinya itu mendapat perhatian portal antarabangsa seperti Dailymail UK, Metro News Canada dan banyak lagi. Rata-rata komen yang diberikan netizen seluruh dunia adalah positif, malah menurut majoriti netizen mereka kagum dengan kreativiti Saraswati.

Jom tengok antara hasil beliau:

Watak ArielWatak Queen of Hearts dari Alice in WonderlandWatak Jafar, AladdinWatak Cruella De Vil dari 101 DamaltiansWatak Si Cantik Manis Mulan


0 comment... add one now

HimpunanCeritaLawak tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri