‘Staff Pos Malaysia Curi Jam Kami!’ – GShock AmpangMOHON VIRALKAN SEKIRANYA ANDA SALLER ATAU PEMBELI UTK KITA SAME-SAME BANTERAS JENAYAH

7 DALIL STAFF @posmalaysia YG MENCURI JAM GSHOCK

Assalamualaikum W.B.T Pihak POS MALAYSIA BERHAD

Di sini saya amat dukacita dgn perkhidmatan POSMALAYSIA kerana barang saya yg di POS iaitu JAM GSHOCK GXW-56 telah di TEBUK – DITUKAR dan DICURI oleh staff POSMALAYSIA. Utk makluman POSMALAYSIA selama ini saya menggunakan perkhidmatan POSMALAYSIA dgn BAIK dan SELAMAT.

Di manakah KEJUJURAN Di manakah Sikap INTIGRETI yg di tunjukkan oleh staff POS. Sehinggakan sanggup mencuri barang yg di pos???.

BARANG DI POS PADA 4 APRIL 2016

BARANG DI TERIMA 6 APRIL 2016

Setelah barang di dapati di CURI di TEBUK di TUKAR. Pembeli saya dari KEDAH datang ke KL membawa barang yg dicuri Utk sama-sama buat report di POS SHAMELIN. 

Alhamdulillah Kami berdua sudah buat report di POS SHAMELIN utk pihak POS mengambil tindakkan dgn segera. Dan juga kami telah membuat laporan ke BALAI POLIS utk di ambil tindakkan

PERSOALANNYA?? BARANG YG DI POS DI PUTRAJAYA SAMPAI KE KEDAH SEMUA BARANG DI BAWAH JAGAAN POS

1. SIAPAKAH STAFF POSMALAYSIA YG MENCURI??

2. SIAPAKAH YG PERLU DI GANTI RUGI??

------------------------------------------------

7 BUKTI-BUKTI STAFF POSMALAYSIA YG MENCURI

PERTAMA – PLASTIK DI TUKAR DARI “L” KE “M”

KEDUA-TULISAN DI BUNGKUSAN CUBA UTK DITIRU SEMULA TETAPI GAGAL

KETIGA-TIADA STICKER “FRAGILE”

KEEMPAT-BUNGKUSAN DI WRAP DGN KEMAS SEBELOM POS-KEMUDIAN DICURI JAM DIGUMPAL-GUMPAL PLASTIK DI MASUKKAN SEMULA DLM BUNGKUSAN BARU

KELIMA-JAM GSHOCK YG DITEBUK DICURI- KEMUDIAN DI TUKAR DGN JAM LAIN

KENAM-JAM YG DI GANTI PENUH DGN BERDAKI PENCURI-CAP CARI PENCURI ADE DI JAM- JIKA DI HANTAR KE FORENSIK SUDAH TENTU DAPAT PENCURINYA.

KETUJUH-JAM DI POS DI PUTRAJAYA –KE IPC – KE PL ALOR SETAR – POSMAN, SEMUA BARANG DI BAWAH JAGAAN POS. PERSOALANYA SIAPAKAH DIMANA KAH PUNCA JAM INI DI TEBUK DICURI DAN DITUKAR???

Oleh yg demikian saya berharap POSMALAYSIA agar ambil tindakkan tegas ke atas STAFF yg MENCURI. Supaya tidak mencalar imej POSMALAYSIA. Yang semakin hari semakin berluluasa Kecurian barang.

JAZAKALLAH
GSHOCK AMPANG

0 comment... add one now

HimpunanCeritaLawak tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri