4 Senaman Mudah Untuk Miliki Punggung Seperti Izara Aishah & Kilafairy!


Baru-baru ini foto selebriti terkenal Izara Aishah dan Kilafairy di Kuala Lumpur Fashion Week 2016 menjadi perbualan ramai.

Apa yang pasti, ramai wanita cemburukan bentuk badan dan punggung mereka yang memang ‘meletop’.

Kami sediakan senaman mudah untuk mereka yang idamkan punggung seperti Izara dan Kilafairy.

1. Senaman SQUATS untuk dapatkan pinggul yang bulat


Squats boleh memejalkan punggung anda dalam masa yang singkat, tanpa melakukan sebarang pembedahan. Jadi , jika anda inginkan pinggul yang mantap, lakukan senaman mencangkung!

2. Lakukan senaman WALL SIT


Ini antara senaman paling mudah yang anda boleh lakukan dirumah. Hanya bersandar pada dinding dalam keadaan separuh mencangkung. Senaman ini bagus untuk punggung dan menguatkan peha. Tahan selama mungkin yang anda mampu.


3. Senaman PELVIC RAISES/ Mengangkat punggung


Senaman ini paling menyeronokkan kerana anda hanya perlu baring, bengkokkan lutut dan angkat punggung. Ketika mengangkat punggung tahan selama 30 saat untuk kesan lebih cepat. Kesannya, punggung anda akan jadi bulat seperti Kim Kardashian.


4. Senaman LUNGE sambil memegang beban


Ini antara senaman paling popular untuk mencantikkan punggung. Pastikan anda lakukan dengan betul jika tidak senaman tersebut jadi sia-sia je. Senaman ini hanya fokus pada punggung dan untuk kesan lebih bagus, lakukan sambil memegang beban.


5. Senaman PLANK untuk menaikkan punggung


Nak cantik memang menyakitkan. Senaman PLANK akan membina otot perut dan punggung. Cara paling berkesan untuk menaikkan punggung ialah dengan menyilangkan kaki. Lakukan setiap set selama seminit dan tukar silangan kaki.

Sumber : Hanasuva

0 comment... add one now

HimpunanCeritaLawak tidak bertanggungjawab terhadap komen yang diutarakan dalam laman ini. Segala risiko akibat komen yang disiarkan menjadi tanggungjawab pemilik akaun sendiri